user_mobilelogo

 

Wil jij een keer komen kijken? Wil je lid worden? Of wil je een tijdje proberen of het iets voor je is. Dat kan natuurlijk. Want net als bij alle andere verenigingen, zijn ook bij de schutterij nieuwe leden VAN HARTE WELKOM!

Wil je graag muziek maken of meedoen met exercitie of wil je graag mee schieten op de ‘bölkes’, dat is allemaal mogelijk!
Stuur dan een bericht naar het secretariaat van onze schutterij. Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden.

 

Het muziekkorps

Het korps is binnen de schutterij onmisbaar. Zonder hun muziek is het niet mogelijk voor de schutters om in optochten te kunnen marcheren. Het is een jachthoorn- en trompetterkorps met diverse instrumenten: jachthoorn, cornet, bastrompet, sousafoon, snaredrum, tenortrom, grote trom, bekkens, melodisch slagwerk en divers kleiner slagwerk. Het korps komt uit in de hoogste divisie: de eerste divisie. De repetitie van het korps is op woensdagavond van 19.15 uur tot 21.00 uur.

 

Percussiegroep Prima Verde

In 2014 werd Percussiegroep Prima Verde opgericht; een stel enthousiaste leden wilde naast de traditionele marsmuziek ook met vernieuwing aan de slag. De naam Prima Verde betekent ‘beste groen’ en is een verwijzing naar de schutterij, de grúún van Méél.Er is gekozen voor samba-muziek. Swingende ritmes, grote en kleinere trommen, volle klanken. In haar korte bestaan heeft de percussiegroep al een aantal mooie optredens verzorgd. Bij de optredens valt steeds op dat het publiek enthousiast wordt van de samba-muziek. De repetitie van de percussiegroep is op maandagavond van 19.15 uur tot 21.15 uur.

 

Exercitiepeloton

Behalve op muzikaal gebied is de schutterij ook actief bezig met exercitie. Een groot aantal schutters (variërend van 12 tot 20) oefent in het zomerseizoen wekelijks ‘nieuwe exercitie’. Hierbij krijgen ze bevelen van de commandant van de exercitiegroep, Erwin Daems. Bij schuttersfeesten verzorgt het peleton een optreden wat door twee juryleden beoordeeld wordt. De exercitiegroep en de commandant halen hierbij vaak mooie resultaten. De repetitie van de exercitiegroep vindt in de zomermaanden plaats op donderdagavond om 20.00. In de wintermaanden vindt de repetitie plaats op zondagmorgen rond 11.30 uur. 

 

Alle repetities vinden plaats bij het clublokaal van de schutterij, Nederweerterdijk 1 te Meijel.

Contact gegevens

Nederweerterdijk 1
5768 PG Meijel

 

Postadres

Schutterij St. Willibrordus
Den Hoogenbeemd 10
5768 HJ Meijel

 

Email

Volg ons

Volg ons op Facebook

 

Volg ons op Facebook

Proclaimer

Staan er fouten of onvolledige informatie op deze website?

We doen er alles aan deze site actueel, volledig en juist te houden. Mocht u toch een fout zien of ontbreekt er naar uw idee informatie? Wij stellen uw reactie op prijs en doen ons best deze site hiermee te verbeteren. U kunt reageren via het digitale formulier voor meldingen en ideeën.