user_mobilelogo

O.L.S. 2019

Schutterij St. Willibrordus is winnaar van het O.L.S. 2019D'n Um

WMC 2017 Goud

Schutterij St. Willibrordus behaalde goud op het WMC 2017 in Kerkrade.Gouden medaille WMC 2017

Lid worden

Wil jij een keer komen kijken? Wil je lid worden? Of wil je een tijdje proberen of het iets voor je is. Dat kan natuurlijk. Want net als bij alle andere verenigingen, zijn ook bij de schutterij nieuwe leden VAN HARTE WELKOM!

 

Lees meer...

Agenda

Wij zijn genomineerd ? Stem op ons 

Wij zijn genomineerd voor de Cultuurprijs Peel en Maas 2020. Dat was nog eens een leuke verrassing, zeker in deze ongewone tijden. Natuurlijk hopen wij deze prijs te winnen. 

Bij de cultuurprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Daar kun je voor stemmen. Stem daarom nú op ons, op schutterij St. Willibrordus Meijel via  https://poll.app.do/publieksprijs-voor-de-genomineerden-van-de-cultuurprijs-peel-?from=page_wall én deel dit bericht.

Waarom zijn wij genomineerd? Door het winnen van het OLS hebben wij Meijel en de regio op de kaart gezet. Op een voor de schutterscultuur verfrissende en eigentijdse manier. Zoals wij als vereniging al jaren onze culturele traditie verbinden met vernieuwing. 

Vernieuwing

Onze schutterswereld is een wereld van culturele tradities, van het doorgeven van waarden én van verbroedering. Dat is en blijft onze basis. Die traditie verbinden wij met vernieuwing. Zo heeft ons muziekkorps een plan uitgestippeld en in 2017 meegedaan aan het WMC in Kerkrade. We wonnen goud. We hebben een eigentijdse percussiegroep opgezet. We doen mee aan allerlei activiteiten in de gemeenschap. Ook onze schutters hebben een vijf jarenplan gemaakt. Met als doel het OLS winnen. Dat is al binnen één jaar gelukt, met een frisse, vernieuwende aanpak. Want er stonden maar liefst vier dames in ons winnende zestal, waaronder twee hele jonge dames. De krant 'De Limburger' kopte de dag erna 'Beloning voor lef'. 

Tradities

Wij werken aan vernieuwing, maar wij houden onze tradities in ere. Wij zijn en blijven gewoon onszelf. We zijn actief bij alle schutterij activiteiten. Van schuttersfeest tot het OLS. Van onze jaarlijkse heilige mis tot het Koningsschieten. Daarbij staan we midden in de samenleving. We zijn er altijd bij op Koningsdag, St. Maarten, Meijel Kermis en Sinterklaas. We halen elke maand het oud papier op in Meijel, we organiseren kofferbakverkopen en elk jaar op oudejaarsdag hebben we onze traditionele oliebollenactie. 

Verbinding 

Het is voor ons een eer om genomineerd te zijn voor deze cultuurprijs. Het geeft ook een goed gevoel in onzekere tijden. De teleurstelling dat het OLS 2020 verplaatst werd door corona, was onvoorstelbaar groot. Tot op de dag van vandaag. Wij gaan er in Meijel een mooi OLS van maken. Daar hebben we alle vertrouwen in. Het is immers het grootste cultuurhistorische evenement van Limburg. Een feest van tradities dat mensen bij elkaar brengt, dat zorgt voor verbinding en verbroedering. Een feest waar vele duizenden mensen elk jaar hals reikend naar uitkijken. Dòr gon wéj vur!

Contact gegevens

Nederweerterdijk 1
5768 PG Meijel

 

Postadres

Schutterij St. Willibrordus
Den Hoogenbeemd 10
5768 HJ Meijel

 

Email

Volg ons

Volg ons op Facebook

 

Volg ons op Facebook

Proclaimer

Staan er fouten of onvolledige informatie op deze website?

We doen er alles aan deze site actueel, volledig en juist te houden. Mocht u toch een fout zien of ontbreekt er naar uw idee informatie? Wij stellen uw reactie op prijs en doen ons best deze site hiermee te verbeteren. U kunt reageren via het digitale formulier voor meldingen en ideeën.